top of page

Mircea - Galata

În cele două cartiere nu există niciun parc, iar lipsa de spații verzi este resimțită din plin de locuitori. Oamenii merg pe albia râului Nicolina, însă zona este total neamenajată și plină de gunoi. Mașinile sunt constant parcate pe trotuar, în fața curților, în special pe străzile Calea Galata și Vasile A. Urechia, iar pietonii sunt nevoiți să meargă pe stradă. Tot pe stradă sunt nevoiți să meargă și în zona podului nou construit, unde nu există trotuar. În plus, în jurul podului de pe strada Cicoarei cu str. Calea Galata, oamenii sunt nevoiți să traverseze ilegal pentru că nu sunt treceri de pietoni. Nici cei care merg cu mașina nu au condiții prea bune. Sunt multe străzi neasfaltate (mai ales pe Dealul Galatei, de ex. Str. Urcușului). Pe strada Cicoarei sunt probleme, iar în zona intersecției Calea Galata – str. Pantelimon Halipa drumul este plin de denivelări. În plus, pasajul spre Podu de Piatră se inundă la orice ploaie mai puternică. Locurile de parcare lipsesc (sunt doar câteva zone cu 50-100 de locuri de parcare în total), iar transportul public nu face față. Se așteaptă mult în stația de autobuz din Mircea și nu există nicio stație amenajată de-a lungul șoselei Voinești.

 

Soluțiile pe care le propunem

 

  • Identificarea terenurilor aflate în proprietatea Primăriei Iași pentru a crea parcuri verzi, dotate cu mobilier stradal.

  • Repararea asfaltului pe porțiunile de drum deteriorate, asfaltarea străzilor neasfaltate, modernizarea străzii Cicoarei.

  • Realizarea conexiunii corecte între str. Sofia Nădejde și Podul nou construit.

  • Amenajarea trotuarelor în cauză și eliberarea lor de mașini

  • Construirea și amenajarea de parcări pentru locuitorii cartierului.

  • Redimensionarea capacității de transport public, înființarea de stații acolo unde este nevoie.

  • Curățarea și salubrizarea albiei râului Nicolina.

bottom of page