top of page

Dacia

Zona Zimbru este unul din locurile pe unde nu ai vrea să mergi noaptea. Însă asta nu este singura problemă. Trotuarele din jurul rondului din Zimbru sunt ocupate de tonete, iar pământul din fața blocului ANL arată dezolant. Străzile Drobeta, Kelvin, Prof I. Simionescu, Buridava, Rampei, aleile Ștefan Procopiu și Sucidava necesită reparații atât la partea carsabilă cât și pe trotuar. Locurile de parcare sunt insuficiente, în special în jurul Bulevardului Dacia, unde sunt oricum mașini parcate pe prima bandă. În plus, sunt oameni care ocupă spațiul public fără drept, montând bănci sau parcând ilegal. Nu există piste și nici parcări pentru biciclete. Transportul în comun este foarte aglomerat dimineața, între 7:00 și 8:00. Curățenia lasă de dorit, sunt puține coșuri de gunoi, iar la ploile mai serioase, apar inundații în special în zona Zimbru. Spațiile dintre blocuri nu sunt amenajate, lipsesc copacii, lipsește o piață amenajată și funcțională care să deservească întregul cartier, lipsesc locurile suficiente în grădinițe. Peste toate acestea, cartierul Dacia se confruntă cu problemele zonei ”Dallas”, unde sunt multe imobile construite fără autorizație și unde spațiul public a fost ocupat adesea fără drept.

 

Soluțiile pe care le propunem:

 

  • Modernizarea străzilor și a trotuarelor care au nevoie de reparații.

  • Identificarea terenurilor aflate în proprietatea Primăriei Iași pentru a crea locuri de parcare

  • Actualizarea rutelor și capacității transportului public în zona Dacia.

  • Demararea proiectelor de investiții pentru realizarea de piste pentru biciclete și câte o parcare pentru biciclete în fiecare cartier.

  • Dinamizarea activității Poliției Locale pentru prevenirea parcării ilegale dar și pentru păstrarea ordinii publice.

  • Relocarea tonetelor și plantarea de gazon, iar în funcție de spațiu, montare de bănci. Eliberarea locurilor ocupate abuziv, curățarea și renovarea lor.

  • Curățarea canalizării, salubrizarea și modernizarea trotuarului de pe malul Bahluiului, igienizarea si amenajarea spațiului verde de pe Bahlui, montarea de coșuri de gunoi acolo unde lipsesc.

  • Extindere grădinițe existente sau construirea uneia noi.

  • Amenajarea spațiului pentru piață.

bottom of page