top of page

SUSȚIN

Sănătatea
femeilor

prin măsuri
de prevenție

Am cerut Guvernului finanţare pentru un program vital de vaccinare anti-HPV

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența cât și mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin. Anual, aproximativ 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar aproape 1900 dintre acestea mor în fiecare an.

 

În mandatul meu de deputat am cerut guvernului finanțare pentru ceea ce eu consider a fi un program vital pentru sănătatea femeilor din România de prevenție și vaccinare HPV.

 

Cancerul de col uterin reprezintă principala cauză de deces prin cancer pentru femeile tinere în România.

Dar cancerul de col uterin este o boală complet prevenibilă. Există vaccin pentru virusul care cauzează acest tip de cancer, virusul HPV.

Dacă Guvernul și-ar face treaba, am salva mii de vieți de femei tinere.

În mandatul meu am cerut Guvernului finanţare pentru un program vital de vaccinare anti-HPV

"Având în vedere răspunsul Ministerului Sănătății la interpelarea mea din februarie 2018 privind vaccinul HPV, prin care se arată faptul că „vaccinarea grupelor populaționale la risc (fete 11-14 ani) cu vaccinul HPV în ultimii ani nu a fost realizată”, că datorită „prevederii bugetare aprobată în acest an pentru Programul Național de Vaccinare, bugetul nu permite și achiziția vaccinului HPV” și că „se vor face demersuri în acest sens la rectificarea bugetară din luna iulie”, [...] vă întreb care este stadiul acestui proiect important pentru sănătatea femeilor din România și vă solicit respectuos alocare bugetară pentru realizarea vaccinării HPV."

Extras din textul întrebării adresate Ministerului Sănătății.

Text intrebare Guvern
bottom of page