top of page

Dezvoltarea Zonei Metropolitane

Autostrada Iași – Târgu Mureș, șoseaua de centură și extinderea aeroportului sunt obiective esențiale pentru toată Moldova și pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Iași. Pentru realizarea acestora, este nevoie de o colaborare strânsă între autoritățile centrale și cele locale. Cu USR la guvernare și la Primărie, aceste proiecte vor fi priorități majore și se vor derula conform unui calendar foarte precis.

 

1. Pentru șoseaua de centură, vom analiza cu atenție finanțarea prin fonduri precum „Fondul Juncker” (European Fund for Strategic Investments). Șoseaua ocolitoare a Bratislavei a fost finanțată în acest mod și la fel ar putea fi asigurată finanțarea și pentru Iași.

 

2. Pentru marile investiții în infrastructură, în special pentru autostrada Iași - Târgu Mureș voi colabora cu reprezentanții executivului. Experiența mea în structurarea de produse financiare în zona de mărime de $1-2 miliarde, cât și faptul că deja cunosc decidenți din băncile europene, se vor dovedi folositoare în negocierea contractelor cu băncile de investiții.

 

3. Voi colabora cu toți primarii din jurul Iașului. Există o legătură organică între oraș și comunele învecinate. Enclavizarea deciziilor administrative nu face decât să frâneze dezvoltarea localităților învecinate și să îngreuneze viața de zi cu zi a ieșenilor, mulți dintre ei fiind legați sub o formă sau alta de zona periurbană a Iașului. Această colaborare va pune în centrul interesul oamenilor și nu orgoliile politice.

bottom of page