top of page

Program Politic

Recuperarea prejudiciului și confiscarea extinsă a averilor obținute prin furt

Pentru corupţie, furtul din bani publici este un risc asumat.

 

Câţiva ani de închisoare în schimbul câtorva milioane de euro pare un târg acceptabil pentru mulţi. Acesta este motivul pentru care corupţia este încă cea mai mare problemă a României. Pedepsele nu descurajează, iar perspectiva păstrării averilor funcţionează practic ca o invitaţie la furt. Acest lucru trebui să se schimbe. Majorarea pedepselor pentru corupţie este o soluţie, însă cea mai bună măsură este recuperarea integrală a prejudiciului și confiscarea extinsă a averilor dobândite prin furt.

 

Nu pierderea libertăţii, ci pierderea averii este cea mai dură pedeapsă pentru un corupt. Prin urmare, trebuie modificate legile astfel încât să fie posibilă recuperarea imediată și integrală a prejudiciului stabilit printr-o sentință definitivă și irevocabilă. De asemenea, trebuie transpusă în practică la modul real confiscarea extinsă a averilor obținute prin furt.

 

Banii furaţi nu trebuie să mai poată fi ascunși de corupţi prin paradisuri fiscale, prin firme și fundaţii sau prin conturile familiei, ale prietenilor și apropiaţilor.

bottom of page