top of page

Program Politic

Introducerea principiului meritocrației în toate

instituțiile statului

Salariile din administraţia publică sunt deja la un nivel competitiv și chiar atractiv în comparaţie cu salariile din mediul privat. România are un număr cel puţin suficient de funcţionari publici. Și cu toate astea, lucrurile nu merg prea bine. Cei care caută o explicaţie o pot găsi în modul în care s-a făcut accesul în funcţiile publice din administraţie în ultimii 20 de ani: sinecuri politice, nepotisme, recompense pentru fidelitate. Într-un cuvânt, Pile, Cunoștinţe și Relaţii.

 

Rezolvarea problemei este simplă și clară: introducerea principiilor meritocratice în selecţia și evaluarea funcţionarilor publici. Agenţia Funcționarului Public trebuie să își asume raţiunea pentru care a fost înfiinţată.

 

Funcţionarii publici trebuie să treacă printr-un filtru extrem de dur, astfel încât doar cei mai buni să rămână în instituţiile statului. Pentru restul funcţiilor rămase vacante, trebuie organizat concursuri naţionale, transparente la care să ne asigurăm că vor câștiga doar cei mai bine pregătiţi. 

bottom of page