top of page

AVEM
CURAJUL
PENTRU
UN NOU
ÎNCEPUT

Din octombrie 2023, m-am alăturat Partidului “România ECO (Echitate, Comunitate, Onestitate)”, partid înregistrat la Tribunalul București în 2021 și împreună cu colegii fondatori, am decis modificarea numelui partidului în “CURAJ pentru România”, pentru a reflecta mai bine mesajul și viziunea noastră. Avem o decizie în primă instanță pentru modificarea de nume însă apelul va mai dura. Cel mai probabil, vom intra în alegerile locale de pe 9 iunie sub numele “România ECO”. 

Asset 1.png

Despre mine

Pentru mine educația nu a fost doar o etapă, ci este o călătorie continuă.

 

Am crescut în Iași, un oraș vibrant, încărcat cu istorie și tradiție. Am absolvit Liceul de Informatică ca șefă de promoție, o realizare ce mi-a deschis orizonturile și mi-a întărit curiozitatea și dorința de perfecționare. Am urmat studii în Statele Unite, obținând un MBA și un doctorat în finanțe. Această experiență mi-a oferit nu doar cunoștințe academice, ci și abilități practice esențiale. Am aplicat aceste cunoștințe în industria financiară, acumulând o vastă expertiză în managementul riscului financiar și strategii complexe.

Recunoștința m-a determinat să mă implic

Nicio persoană nu este o insulă; suntem conectați unii cu alții, iar asta am simțit-o cel mai puternic la revenirea în țară. Am petrecut 16 ani în SUA, la studii și într-o carieră de nivel înalt în industria financiar-bancară. Am primit șansa de a studia cu bursă, de a fi liberă, de a face alegeri, de a-mi croi o viață împlinită. Am înțeles că acestea sunt șanse pe care nu toți oamenii le primesc în viață. Am înțeles că trebuie să păstrăm lucrurile bune pe care le-am obținut după Revoluție, dar și că trebuie să ne luptăm și să muncim pentru progres, pentru mai bine, pentru o societate echitabilă și mai echilibrată și aici, la noi în țară.

0110_.jpg

Din 2016, deputat de Iași

 

În 2016 am intrat în politică cu o viziune de la care nu am abdicat niciodată: aer curat în politica locală și națională. Mi-am dorit să aducem transparența, competența, onestitatea și munca în folosul societății la nivelul de valori de țară. M-am alăturat USR, pentru că la vremea aceea viziunea mea se regăsea în acest partid întrutotul. Am muncit, am fost aleasă Deputat de Iași în Parlamentul României iar acolo mi-am făcut vocea auzită.

Am deranjat ”sistemul” cu ”live-ul” din Parlament

Am cerut transparență. Am cerut echitate. Am cerut respectarea legilor României. Am cerut dialog. Dar ”sistemul” avea alte planuri așa că ni s-au închis ușile, ni s-au tăiat microfoanele, am fost înjurați și dați afară pe ușă. Așa că a trebuit ”să intru pe fereastră”: am inventat live-ul din Parlament prin care am denunțat abuzurile, ilegalitățile, încercările de a confisca și deturna România. Atunci când televiziunile au oprit camerele de filmat, am deschis telefonul și am transmis românilor ce se întâmpla în spatele ușilor închise.

Am ținut calea corectă pentru România

Sunt mândră de acest prim capitol pe care îl voi încheia în curând, cu mulțumire și împăcare. Sunt mândră de faptul că am făcut opoziție în momente esențiale, momente ce s-ar fi putut transforma în puncte de cotitură pentru țara noastră.

Dacă ar fi să rezum activitatea mea parlamentară în aceste două mandate, aș spune că am ținut calea corectă.

VIZIUNEA MEA: TRANSPARENȚĂ, COMPETENȚĂ,
ONESTITATE

Iașul are nevoie de competență, onestitate și proiecte chibzuite

Experiența mea personală, discuțiile cu ieșeni pasionați de proiectele pentru Iași, care au expertiză și dorință de implicare dar mai ales consultările frecvente cu ieșenii chiar în cartierele lor, m-au ajutat să înțeleg care sunt nevoile orașului nostru, care sunt venerabilitățile dar mai ales oportunitățile pe care Iașul le oferă. 

Donatii_edited_edited.jpg

Administrație în serviciul cetățenilor

Măsuri menite să curețe administrația locală de acei funcționari parazitari, angajați ”pe pile”, menit să deschidă primăria către un dialog susținut cu cetățenii, către specialiști și experți cu competențe reale în rezolvarea problemelor, în atragerea fondurilor europene și finanțarea proiectelor pentru comunitate.

1 Bucium - Construim o școală și o creșă nouă_edited_edited.jpg

Cartierul tău contează

Măsuri prin care vrem ca orice ieșean, în cartierul său, să se poată bucura de aer curat, hrană sănătoasă și accesibilă, curățenie și siguranță pe străzi,  educație accesibilă, creșe și grădinițe cu program prelungit, transport pentru elevi, cartiere curate, parcuri, integrarea persoanelor vulnerabile.

Tinerii noștri, viitorul nostru

E nevoie de un pachet consistent de măsuri menit să rezolve din problemele tinerilor și să facă din Iași un oraș din care ei să nu mai vrea să plece: cursuri de antreprenoriat, bani pentru chirie, piste de biciclete, parcuri, săli de sport, evenimente culturale.

Înscrie-te ca voluntar și ajută-ne să facem cunoscut

mesajul nostru optimist pentru România.

Mesajul a fost trimis!

*Numele, prenumele și adresa dumneavoastră de e-mail nu sunt date niciunui terţ. Niciun detaliu care ar permite identificarea dumneavoastră nu este transmis unei terţe părţi. Datele dumneavoastră vor fi folosite exclusiv pentru organizarea de evenimente și acțiuni civice.

bottom of page