top of page

Obiective și activitate ca deputat de Iași

Din 2016 sunt deputat de Iași. Contribuția mea cea mai semnificativă a fost în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, în cadrul căreia am susținut, prin amendamentele depuse, direcția corectă pentru România, în special din perspectivă fiscal-bugetară.

Află mai multe
despre activitatea mea

Autostrăzile Moldovei
și alte inițiative pentru Iași

Hero Banner activitate parlamentara Cosette-coloana.png
Foto-gestionare-buget_edited.png

Gestionare chibzuită și transparentă a bugetului țării

Doar în 2021-2022, am exprimat 3188 de voturi în plenul Camerei Deputaților pentru amendamente, proiecte și legi care afectează toate domeniile vieții noastre: justiție, economie, sănătate, educație.

Când am stabilit dacă votez pentru sau împotriva unui proiect, am avut două reguli care să mă ghideze: legile să fie corecte pentru cetățeni și să genereze bogăție pentru toți în mod echitabil, în toate regiunile țării.

Am cerut salarii decente pentru cei care muncesc și eliminarea posturilor care risipesc banii bugetului.

 

Vezi câteva dintre intervențiile
mele în galeria video

Cabinete

stomatologice mobile

/ Iniţiativă legislativă în Parlamentul României

Transparență 

în achizițiile publice

/ Iniţiativă legislativă în Parlamentul României

Sinteza activității parlamentare în legislatură 

/ Vicelider al grupului parlamentar USR

/ Membru în Comisia de Buget

Media

Activitatea

în USR

Programul politic USR 2016

În perioada iulie – octombrie 2016, am coordonat programul politic al USR. Scopul programului politic a fost de a crea un zid de protecție în jurul nou-formatului USR și de a închide orice linie de atac pe plan ideologic din partea rivalilor noștri prin formularea unor linii directoare cu propuneri concrete (transparentizare, inovare, criterii de performanță în mai multe domenii de activitate).

Obiectivul a fost atins. Analiștii politici și comentatorii l-au declarat atât de stânga, cât și de dreapta. Programul nu a deschis nicio vulnerabilitate politică și a oferit timpul necesar unui partid nou de a-și consulta membrii în liniște, fără presiune electorală, și de a-și formula direcția optimă pe parcursul a 1-2 ani, pe bază de date, statistici și raționamente, și nu populisme.

Protestul Occupy

din Parlament

În februarie 2017, am lansat și condus protestul Occupy din Parlament. Am empatizat cu oamenii din Piața Victoriei, iar acest lucru s-a văzut în feedbackul pozitiv primit. Am arătat oamenilor că luptăm pentru aceeași cauză pe fronturi diferite: ei pe stradă, noi în Parlament. Noutatea formei de protest pentru România a dus la creșterea notorietății partidului. Ne-am sprijinit electoratul și am arătat, totodată, că nu ne este teamă să apelăm la toate armele pentru a forma

o opoziţie puternică.

Amendamentele la Legea Bugetului

de Stat 2017

Tot în luna februarie 2017, am coordonat formularea și depunerea de amendamente la Legea Bugetului de Stat,

USR depunând 124 de amendamente.

Consider că este important ca noi să blocăm inițiativele populiste apărute în Parlament, dar și să modificăm, să ameliorăm și să aducem schimbările de care este nevoie

în sistemul legislativ.

Cursul

de tehnică legislativă

În martie 2017, am organizat un curs de tehnică legislativă pentru grupul parlamentar USR, cu experți din domeniu. Inexperiența noastră politică a reprezentat în campania electorală atât un atu, cât și un motiv de ezitare. Acum, că am fost aleși, este timpul să ne asumăm poziția de politicieni și să arătăm că profesionalismul ne caracterizează. Din acest motiv, am decis să organizez acest curs, pentru a învăța împreună și a pune în aplicare în viitor.

bottom of page